• دریافت رژیم آنلاین از طریق واتزاپ
  • 021-88711280
  • 0937-0505275
  • تهران- خیابان میرزای شیرازی-کوچه شهدا-ساختمان پزشکان قائم- واحد6
    alodiet-new-logo-100-shadowalodiet-new-logo-100-shadow
    • خانه
    • دریافت رژیم
    • همین حالا محاسبه کنید
      • وزن ایده آل و BMI
      • وزن چربی بدن شما
      • قد و وزن کودکان و نوجوانان
      • کالری مواد غذایی
      • وزن گیری بارداری شما
      • انرژی فعالیت و ورزش
      • نرم افزار الودایت
    • مطالب‌ علمی
      • ریز مغذی ها
        • آنتی اکسیدانها
        • مواد معدنی
        • ویتامین ها
      • مواد غذایی
        • آب
        • ادویه
        • پروتئین
        • چربی ها و روغن ها
        • سبزیجات
        • غلات
        • قند ها و شیرینی جات
        • قهوه و کافئین
        • لبنیات
        • نوشیدنی ها
        • میوه ها
      • طب سنتی و دمنوش ها
        • خواص دمنوش ها
      • آموزش تغذیه در لاغری
        • رژیم کتوژنیک
        • شاخص توده بدنی
        • کنترل وزن
      • افزایش وزن
      • تغذیه در طول زندگی
        • اطفال
        • دوران بارداریی و شیردهی
        • سالمندی
        • کودکی و نوجوانی
        • میانسالی
      • تناسب اندام و زیبایی
      • رژیم درمانی در بیماری‌ها
      • رژیم های جدید
        • رژیم گیاهخواری
        • رژیم و آشپزی
      • ورزش و بدنسازی
      • مکمل و دارو
    • تیم ما
      • دکتر مینا عبدالهی
      • دکتر محسن صدیقیان
    • تماس با ما
    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
      • حساب کاربری
      • نرم افزار الودایت
    • خانه
    • دریافت رژیم
    • همین حالا محاسبه کنید
      • وزن ایده آل و BMI
      • وزن چربی بدن شما
      • قد و وزن کودکان و نوجوانان
      • کالری مواد غذایی
      • وزن گیری بارداری شما
      • انرژی فعالیت و ورزش
      • نرم افزار الودایت
    • مطالب‌ علمی
      • ریز مغذی ها
        • آنتی اکسیدانها
        • مواد معدنی
        • ویتامین ها
      • مواد غذایی
        • آب
        • ادویه
        • پروتئین
        • چربی ها و روغن ها
        • سبزیجات
        • غلات
        • قند ها و شیرینی جات
        • قهوه و کافئین
        • لبنیات
        • نوشیدنی ها
        • میوه ها
      • طب سنتی و دمنوش ها
        • خواص دمنوش ها
      • آموزش تغذیه در لاغری
        • رژیم کتوژنیک
        • شاخص توده بدنی
        • کنترل وزن
      • افزایش وزن
      • تغذیه در طول زندگی
        • اطفال
        • دوران بارداریی و شیردهی
        • سالمندی
        • کودکی و نوجوانی
        • میانسالی
      • تناسب اندام و زیبایی
      • رژیم درمانی در بیماری‌ها
      • رژیم های جدید
        • رژیم گیاهخواری
        • رژیم و آشپزی
      • ورزش و بدنسازی
      • مکمل و دارو
    • تیم ما
      • دکتر مینا عبدالهی
      • دکتر محسن صدیقیان
    • تماس با ما
    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
      • حساب کاربری
      • نرم افزار الودایت
    حساب کاربری
    • ورود/عضویت
    • ورود
    • رمز عبور را فراموش کردید؟

    هل

    • صفحه نخست
    • مطالب علمی تغذیه‌
    • مقالات علمی و آموزشی آموزش تغذیه در لاغری
    • هل
    نعناع
    می 2, 2020
    هوفاریقون
    می 2, 2020

    هل

    هِل میوه‌ای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانه‌های خوشبو است.

    هل در طب سنتی

    هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مطابق این نظر جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می‌تواند بوی نامطبوع دهان را نیز خنثی کند. مصرف دم‌کرده آن مفرح، مقوی معده لطیف و بادشکن است. دانه‌های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده‌ها را تقویت می‌کنند. هل اشتها را تحریک می‌کند و عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد (1, 2).

    از هل در طبخ قهوه در زمان های گذاشته استفاده می‌شده و امروزه به عنوان عطر دهنده به چای اضافه می‌شود. علاوه بر این در فرهنگ هندی از هل در بسیاری از مخلوط های ادویه استفاده می‌شود.

    اثرات انتی اکسیدانی هل

    هل سبز دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد عفونی می باشد. آنتی اکسیدان‌ها در سلامت قلب و پیشگیری از سرطان مفید هستند. سلول های بدن ما هر روز متوجه خسارات زیادی توسط رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن و یا وارد شده از خارج بدن می‌شوند، آنتی اکسیدان‌ها با حذف این مواد مضر می‌توانند در بسیاری از فرآیند‌های سلامتی نقش ایفا کنند . علاوه بر این مطالعات نشان داده که هل سبز همراه فلفل سیاه می تواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشند . فرای این فواید تحقیقات دانشمندان نشان داده که هل سبز در پیشگیری از سرطان پوست و کاهش فشار خون نقش دارد.


    دریافت رژیم سریع

    مشاوره در واتساپ

    دریافت رژیم ویژه

    اثرات ضد عفونی هل

    هل دارای خواص ضد میکروبی بوده و می‌تواند برعلیه باکتری ها و قارچ ها موثر باشد. این ویژگی بدین معنی است که ممکن است هل به عنوان ادویه در کاهش مسمومیت های غذایی موثر باشد، هرچند که تحقیقات علمی بیشتری برای اثبات این ادعا لازم است.

    هضم و جذب هل

    خواص مفید هل بر روی هضم گوارشی ممکن است به علت محتوای فیبر آن باشد. بر طبق داده های سازمان کشاورزی آمریکا یک قاشق غذاخوری از پودر هل دارای 2 گرم فیبر است، که این مقدار برای یک ادویه عالی به نظر می رسد (7). فیبر رژیمی برای حرکت مواد در دستگاه گوارش و نرم نگه داشتن مواد غذایی، سلامت روده‌ها، کاهش جذب کلسترول و جلوگیری از افزایش وزن و بیماری‌های قلبی عروقی مفید می‌باشد (3).

    موارد دیگر کاربرد هل

    هل در بسیاری از موارد دیگر نیز کاربرد دارد که نیاز به تحقیقات علمی بیشتری برای استفاده از آن برای این موارد است از جمله درمان سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، سوزش سر دل، اسپاسم‌های روده ای، سندرم روده تحریک پذیر، نفخ، یبوست، اختلالات کبد و کیسه صفرا (8).

    همچنین هل در کاهش اشتها موثر می‌باشد. هل در درمان زخم های دهان و گلو و کاهش حساسیت دهان به عفونت استفاده می‌شود. بعضی افراد نیز از هل به عنوان یک تحریک کننده ادرار (مدر) در اختلالات مربوط به مجاری کلیوی و ادرار استفاده می‌کنند (8).

     

    اکثر مطالعات علمی در رابطه با خواص هل در مرحله مقدماتی هستند و مقدار مصرف هل بستگی به ذائقه یا براساس مقدار درج شده بر روی مکمل آن است (3).

    منابع علمی

    1. ،کردافشاری غ, کناری حم, اسماعیلی سس. کتاب تغذیه در طب ایرانی، اسلامی: نسل نیکان; ۱۳۹۲.
    2. مظفریان وا. فرهنگ نامهاي گياهان ايران. 130 p.
    3. Rena G. The Health Potential of Cardamom USA: HealthLine; 2016 [cited 2017 24/8/2017]. Available from: http://www.healthline.com/health/cardamom-health-potential.
    4. Majdalawieh AF, Carr RI. In vitro investigation of the potential immunomodulatory and anti-cancer activities of black pepper (Piper nigrum) and cardamom (Elettaria cardamomum). Journal of medicinal food. 2010;13(2):371-81.
    5. Verma SK, Jain V, Katewa SS. Blood pressure lowering, fibrinolysis enhancing and antioxidant activities of cardamom (Elettaria cardamomum). Indian journal of biochemistry & biophysics. 2009;46(6):503-6.
    6. Das I, Acharya A, Berry DL, Sen S, Williams E, Permaul E, et al. Antioxidative effects of the spice cardamom against non-melanoma skin cancer by modulating nuclear factor erythroid-2-related factor 2 and NF-kappaB signalling pathways. The British journal of nutrition. 2012;108(6):984-97.
    7. USDA. Food Composition Databases Show Foods — Spices, cardamom USA: USDA; 2017 [cited 2017 24/8/2017]. Available from: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/256?fgcd=&manu=&lfacet=&format=&count=&max=35&offset=&sort=&qlookup=cardamom.
    8. WebMed. CARDAMOM: Uses, Side Effects, Interactions and Warnings – WebMD USA: WebMed; 2017 [cited 2017 24/8/2017]. Available from: www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-614-cardamom.aspx?activeingredientid=614&.

     

    Share
    0
    دکتر محسن صدیقیان
    دکتر محسن صدیقیان
    دکتر محسن صدیقیان ، متخصص تغذیه ورژیم درمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

    پروژه های مرتبط

    دسامبر 1, 2022

    آنالیز مواد غذایی


    اطلاعات بیشتر

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
    • خانه
    • کالری مواد غذایی
    • مطالب علمی
    • ورود/عضویت
    • دریافت رژیم اختصاصی
    • دکتر محسن صدیقیان
    • دکتر مینا عبدالهی
    • تماس با ما

       

    الودایت، تمامی حقوق محفوظ است!

    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
    حساب کاربری
    • ورود/عضویت
    • ورود
    • رمز عبور را فراموش کردید؟
      ورود ×
      ورود با رمز عبور یکبار مصرف
      ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:60)
      حساب کاربری ندارید؟
      ثبت نام

      ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:60)
      بازگشت به ورود
      • (+98) Iran