به دنبال کالری کدام ماده غذایی هستید!؟

روی دسته مورد نظر کلیک کنید:

کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….


دریافت رژیم سریع

مشاوره در واتساپ

دریافت رژیم ویژه

کالری مواد غذایی ایرانی و خارجی، غذای کم کالری و غذای پر کالری کالری غذا – کالری موز – کالری میوه ها – کالری برنج – کالری سبزی – کالری پیتزا 

محاسبه کالری غذاها

انرژی پتانسیل موجود در غذا از طریق سوزاندن کامل آن ماده غذایی در بمب کالریمتری و تبدیل شدن آن به CO۲ و آب و محاسبه گرمای آزاد شده بدست می­‌ آید. بمب کالریمتری محفظه­ای بسته است که حاوی مقادیر وزن شده­ای از ماده غذایی مورد نظر می­‌باشد که در نتیجه جرقه الکتریکی ماده مشتعل شده و با استفاده از اکسیژن اتمسفر می­سوزد. اطراف محفظه توسط مقدار مشخصی آب فرا گرفته شده است. از میزان افزایش دمای آب برای ارزیابی مقدار گرمای حاصل از غذا ( کالری مواد غذایی) استفاده می­شود.

کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….

 

لازم بذکر است که انرژی کسب شده در بمب کالریمتری به ازای هر گرم از کربوهیدرات ۱/۴، پروتئین ۴/۵ و چربی  ۳/۹ می‌­باشد. قابلیت هضم و جذب در بدن ما ۱۰۰% نمی­‌باشد. با در نظر گرفتن این امر و عدم متابولیزه شدن نیتروژن موجود در پروتئین­‌ها ارزش انرژی فیزیولوژیکی (قابل متابولیزه شدن) به ترتیب زیر خواهد بود: انرژی قابل متابولیزه میزان انرژی در دسترس بعد از در نظر گرفتن مقادیر دفعی در مدفوع، ادرار و گازهای دفعی می­‌باشد. این انرژی با تکنیک تعادل دقیق اندازه­گیری می­‌گردد. به آن ضریب Atwater نیز گفته می­‌شود.( کالری مواد غذایی ) در انگلستان انرژی قابل متابولیزه شده پروتئین­ها ۷۵/۳ کیلوکالری به ازای هر گرم در نظر گرفته می‌­شود.  

کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….

 

دریافت رژیم فوری کاهش وزن
ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه کاهش وزن
همین حالا شروع کنید

میزان ATP تولید شده از درشت مغذی­‌ها و عوامل موثر بر آن کالری مواد غذایی

ATP بدست آمده از اکسیداسیون درشت مغذی­‌ها  براساس نسبت فسفریلاسیون به اکسیداسیون (P: O = 3:1) و  ATP مورد نیاز برای آغاز، تجزیه، انتقال و فعال شدن سوخت‌های متابولیک محاسبه می­‌گردد. براساس این محاسبات فرآیندهای انتقال، ذخیره، چرخه مجدد و فعالسازی به ترتیب ۱۰% ،۲۵% و ۴۵% ATP تولید شده از اکسیداسیون چربی، کربوهیدرات و پروتئین را مصرف می­‌کنند.

بنابراین میزان ATP خالص بدست آمده از چربی، کربوهیدرات و پروتئین به ترتیب ۹۰%، ۷۵% و ۵۵% است.

لیپوژنز با کفایت ۲۵% انجام می­‌گردد ولی در بدن انسان اهمیت چندانی نداشته و منجر به اتلاف انرژی زیادی نمی­‌گردد.

چرا که مقادیر زیاد کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی بیشتر به منظور گسترش ذخایر گلیکوژنی مورد استفاده واقع می­‌شود .

میزان انرژی برای هر گرم فیبر به طور متوسط در حداقل مقدار ممکن در نظر گرفته می­‌شود.

در ایالت متحده برای فیبرهای محلول ۴ کیلوکالری به ازای هر گرم (برابر با کربوهیدرات­های قابل هضم) است.

و برای فیبرهای غیرمحلول صفر کیلوکالری در نظر می­‌شود.( کالری مواد غذایی )

کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….