کلمات کلیدی: رابطه استرس و چاقی ، استرس و چاقی ، نقش استرس در چاقی ، چاقی ناشی از استرس ، پرخوری عصبی ، چاقی عصبی ، رژیم لاغری ، رژیم کاهش وزن ، رژیم رایگان
در زندگی امروز خیلی از ماها با انواع استرس های روانی و خانوادگی یا محیط کار سر و کار داریم. خیلی از افراد در زمان استرس دچار پرخوری می شوند و به قول خودشان نمی توانند خود را کنترل کنند.
شاید برای شما هم جالب باشد که خود این استرس و اضطراب می تواند در اضافه وزن و چاقی نقش داشته باشد. خیلی از افراد از آن بی خبر هستند. استرس و اضطراب به هر دلیلی که باشد باعث:
بدین ترتیب استرس و اضطراب مزمن در طولانی مدت باعث افزایش وزن و چاقی می شود. راهکارهایی وجود دارند که در کنار رژیم کم کالری استاندارد، رژیم گیاهخواری یا رژیم ضد التهابی میتوانند در مدیریت استرس و اضطراب و در نتیجه تناسب اندام موثر باشند.
خیلی از افراد در زمان استرس دچار پرخوری می شوند و به قول خودشان نمی توانند خود را کنترل کنند. حال سوال اینجاست که آیا استرس واقعا روی اشتها و گرسنگی تاثیر دارد یا فقط یک حالت روانی است؟
پاسخ سوال این است که استرس و اضطراب واقعا باعث افزایش اشتها و اضافه وزن و چاقی می شوند. بخصوص استرس و اضطراب با افزایش چربی در شکم و پهلو همراه هستند.
چاقی نوعی بیماری محسوب میشود و استعداد ابتلا به بیماری های دیگر مانند:
را افزایش می دهد. دلیل آن هم این است که بافت چربی هورمونهایی را ترشح می کند که باعث التهاب و آسیب به عروق شده و زمینه ساز بیماری می شود.
زمانیکه دریافت کالری ما بیشتر از سوزاندن آن باشد دچار اضافه وزن و چاقی می شویم. بعبارت دیگر دریافت غذایی بالا و فعالیت بدن کم باشد، انرژی اضافی به شکل چربی دربدن ذخیره شده و منجر به اضافه وزن و چاقی می باشد.
دلایل و علل زیادی وجود دارند که می توانند باعث اضافه وزن و چاقی شوند.
مصرف داروهایی مانند:
این را هم بدانید که چاقی یک بیماری چند عاملی است و ترکیبی از این عوامل در بروزاضافه وزن و چاقی نقش دارند.
در زندگی امروز خیلی از ماها با انواع استرس های روانی و خانوادگی یا محیط کار سر و کار داریم. بسیاری از این مسایل و مشکلات شاید قابل حل نباشند ولیکن باید بدانید برای سلامتی جسمانی و روانی بایستی مدیریت شوند.
شاید برای شما هم جالب باشد که خود این استرس و اضطراب می تواند در اضافه وزن و چاقی نقش داشته باشد و خیلی از افراد از آن بی خبر هستند.
جالبتر اینکه تغذیه و رژیم درمانی علاوه بر اینکه وزنتان را کاهش می دهند، با تامین برخی مواد مغذی خاص در کنترل و درمان استرس نقش مهمی دارند. حال استرس و اضطراب چگونه می توانند در بروز اضافه و زن و چاقی نقش داشته باشند؟
استرس و اضطراب به هر دلیلی که باشد باعث ترشح هورمونهایی در بدن می شود از جمله هورمون کورتیزول. نام دیگر این هورمون ” هورمون استرس است که خود منجر به تحریک ترشح انسولین می شود.
بدنبال ترشح این هورمون ها اشتها افزایش پیدا می کند. کورتیزول و انسولین در صورتیکه بیش از حد طبیعی ترشح شوند می توانند علاوه بر افزایش اشتها و احساس گرسنگی باعث تجمع چربی در ناحیه شکم و پهلو شوند.
بدین ترتیب استرس و اضطراب مزمن در طولانی مدت باعث افزایش وزن و چاقی می شود.
کلمات کلیدی: رابطه استرس و چاقی ، استرس و چاقی ، نقش استرس در چاقی ، چاقی ناشی از استرس ، پرخوری عصبی ، چاقی عصبی ، رژیم لاغری ، رژیم کاهش وزن ، رژیم رایگان
با رعایت نکات زیر سعی کنید در کنار رژیم کاهش وزن استاندارد و متعادل، با مدیریت اضطراب و استرس بسوی تناسب اندام و سلامتی روان برویم.
رژیم کم کالری استاندارد، رژیم گیاهخواری یا رژیم ضد التهابی اکیدا توصیه می شوند. هیچگاه خودسرانه این رژیم ها را شروع نکنید.
حتما متخصص تغذیه برایتان با توجه به شرایط خودتان برایتان تنظیم کند تا از دریافت مواد مغذی کافی اطمینان حاصل کنیم.
مصرف کافی ویتامینهای گروه B و فیبر
هر روز به مدت ۱۰ دقیقه روی دم و بازدم خود تمرکز کنید. این روش میتواند به آرام سازی مداوم عضلات شما کمک کرده و پس از انجام برای مدت یک تا دو دقیقه بنشینید.
جلوگیری از افت قند خون با مصرف ۶ وعده در روز. ۳ وعده اصلی و ۳ میان وعده
تا جای ممکن مواد غذایی را به صورت خام و تازه مصرف کنید.
کلمات کلیدی: رابطه استرس و چاقی ، استرس و چاقی ، نقش استرس در چاقی ، چاقی ناشی از استرس ، پرخوری عصبی ، چاقی عصبی ، رژیم لاغری ، رژیم کاهش وزن ، رژیم رایگان ، رژیم لاغری
مصرف لبنیات کم چربی و بدون چربی با تاکید بر انواع پره بیوتیک و کفیر
بهتر است از انواع گوشت سفید ماند مرغ و ماهی و جای گوشت قرمز از سویا استفاده کنید.
مصرف نوشابه ها، آبمیوه های مصنوعی، شیرینی های خامه ای، سوسیس، کالباس، چیپس، پفک و انواع مواد مصنوعی را کنار بگذارید.
نوشیدن آب به میزان حداقل ۸ لیوان در روز بشدت توصیه می شود.
روزانه یک ساعت پیاده روی یا درجا زدن و یا ایروبیک با سرعت آهسته گزینه ی خوبی است.
استفاده از تکنیک های آرامبخشی مانند یوگا و مدیتیشن
کلمات کلیدی: رابطه استرس و چاقی ، استرس و چاقی
نقش استرس در چاقی ، چاقی ناشی از استرس ، پرخوری عصبی
چاقی عصبی ، رژیم لاغری ، رژیم کاهش وزن ، رژیم رایگان