کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….
کالری مواد غذایی ایرانی و خارجی، غذای کم کالری و غذای پر کالری کالری غذا – کالری موز – کالری میوه ها – کالری برنج – کالری سبزی – کالری پیتزا
محاسبه کالری غذاها
انرژی پتانسیل موجود در غذا از طریق سوزاندن کامل آن ماده غذایی در بمب کالریمتری و تبدیل شدن آن به CO2 و آب و محاسبه گرمای آزاد شده بدست می آید. بمب کالریمتری محفظهای بسته است که حاوی مقادیر وزن شدهای از ماده غذایی مورد نظر میباشد که در نتیجه جرقه الکتریکی ماده مشتعل شده و با استفاده از اکسیژن اتمسفر میسوزد. اطراف محفظه توسط مقدار مشخصی آب فرا گرفته شده است. از میزان افزایش دمای آب برای ارزیابی مقدار گرمای حاصل از غذا ( کالری مواد غذایی) استفاده میشود.
کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….
لازم بذکر است که انرژی کسب شده در بمب کالریمتری به ازای هر گرم از کربوهیدرات ۱/۴، پروتئین ۴/۵ و چربی ۳/۹ میباشد. قابلیت هضم و جذب در بدن ما ۱۰۰% نمیباشد. با در نظر گرفتن این امر و عدم متابولیزه شدن نیتروژن موجود در پروتئینها ارزش انرژی فیزیولوژیکی (قابل متابولیزه شدن) به ترتیب زیر خواهد بود: انرژی قابل متابولیزه میزان انرژی در دسترس بعد از در نظر گرفتن مقادیر دفعی در مدفوع، ادرار و گازهای دفعی میباشد. این انرژی با تکنیک تعادل دقیق اندازهگیری میگردد. به آن ضریب Atwater نیز گفته میشود.( کالری مواد غذایی ) در انگلستان انرژی قابل متابولیزه شده پروتئینها ۷۵/۳ کیلوکالری به ازای هر گرم در نظر گرفته میشود.
کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….
ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه کاهش وزن |
میزان ATP تولید شده از درشت مغذیها و عوامل موثر بر آن کالری مواد غذایی
ATP بدست آمده از اکسیداسیون درشت مغذیها براساس نسبت فسفریلاسیون به اکسیداسیون (P: O = 3:1) و ATP مورد نیاز برای آغاز، تجزیه، انتقال و فعال شدن سوختهای متابولیک محاسبه میگردد. براساس این محاسبات فرآیندهای انتقال، ذخیره، چرخه مجدد و فعالسازی به ترتیب ۱۰% ،۲۵% و ۴۵% ATP تولید شده از اکسیداسیون چربی، کربوهیدرات و پروتئین را مصرف میکنند.
بنابراین میزان ATP خالص بدست آمده از چربی، کربوهیدرات و پروتئین به ترتیب ۹۰%، ۷۵% و ۵۵% است.
لیپوژنز با کفایت ۲۵% انجام میگردد ولی در بدن انسان اهمیت چندانی نداشته و منجر به اتلاف انرژی زیادی نمیگردد.
چرا که مقادیر زیاد کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی بیشتر به منظور گسترش ذخایر گلیکوژنی مورد استفاده واقع میشود .
میزان انرژی برای هر گرم فیبر به طور متوسط در حداقل مقدار ممکن در نظر گرفته میشود.
در ایالت متحده برای فیبرهای محلول ۴ کیلوکالری به ازای هر گرم (برابر با کربوهیدراتهای قابل هضم) است.
و برای فیبرهای غیرمحلول صفر کیلوکالری در نظر میشود.( کالری مواد غذایی )
کلمات کلیدی: کالری مواد غذایی ، کالری غذا ، کالری غذای ایرانی ، لیست کالری ، فهرست کالری ، کالری لبنیات ، کالری نان و غلات ، کالری خورشت ، کالری میوه ، کالری سبزی و….