کلمات کلیدی: کاهش وزن، لاغری، تنظیم وزن، قهوه، کافئین، نوشیدنی، آنتی اکسیدان، بیماری قلبی، دیابت، قند خون، سرطان، کبد، مرگ، بیماری های عصبی، آلزایمر، پارکینسون، زوال عقل، افسردگی، چربی سوزی، عملکرد ورزشی، ریفلاکس، سرطان روده، خلق و خو
قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است. بسیاری از افراد هستند که از نوشیدن قهوه لذت می برند اما به دلایل شخصی یا پزشکی بایستی مصرف کافئین خود را محدود کنند. برای این افراد قهوه بدون کافئین گزینه ای عالی است.
قهوه بدون کافئین دقیقاً مانند قهوه معمولی است با این تفاوت که کافئین آن حذف شده است. در اینجا این نگاهی دقیق به قهوه بدون کافئین و اثرات سلامتی آن، چه خوب و چه بد، می اندازیم.
این قهوه از دانه های قهوه تهیه می شود و حداقل 97٪ کافئین آن حذف شده است. روش های زیادی برای حذف کافئین از دانه های قهوه وجود دارد که بیشتر شامل آب، حلالهای آلی یا دی اکسید کربن هستند.
دانه های قهوه تا زمانی که کافئین آن استخراج نشود، پیوسنه در حلال شسته و سپس حلال خارج می شود. کافئین را می توان با استفاده از دی اکسید کربن یا فیلتر زغال نیز حذف کرد.
ارزش غذایی قهوه بدون کافئین، صرف نظر از محتوای کافئین، باید تقریباً مشابه قهوه معمولی باشد. با این حال ممکن است در قهوه بدون کافئین طعم و بوی قهوه کمی ملایم شود و بسته به روش استفاده شده، رنگ آن تغییر کند. این امر می تواند قهوه بدون کافئین را برای کسانی که به طعم تلخ و بوی قهوه معمولی حساس هستند، خوشایندتر کند.
دانه های قهوه بدون کافئین در حلال ها شسته شده تا 97٪ محتوای کافئین قبل از بو دادن قهوه از بین برود. صرف نظر از کافئین، ارزش غذایی قهوه بدون کافئین تقریباً مشابه قهوه معمولی است. |
قهوه بدون کافئین کلا کافئین ندارد. اما در واقع حاوی مقادیر مختلف کافئین است که معمولاً حدود 3 میلی گرم در لیوان می باشد. یک مطالعه نشان داد که هر 6 اونس (180 میلی لیتر) قهوه حاوی 0-7 میلی گرم کافئین است.
از طرف دیگر یک لیوان متوسط قهوه معمولی حاوی حدود 70-140 میلی گرم کافئین است که به نوع قهوه، روش تهیه و اندازه لیوان بستگی دارد. بنابراین حتی اگر قهوه کاملاً بدون کافئین باشد، بازهم ممکن است مقدار کمی کافئین داشته باشد.
قهوه بدون کافئین، فاقد کافئین است اما در هر لیوان حاوی حدود 0-7 میلی گرم کافئین می باشد. با این حال این مقدار کافئین بسیار کمتر از مقدار موجود در قهوه معمولی است.
![]() |
ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه کاهش وزن |
قهوه یکی از بزرگترین منابع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی است. قهوه بدون کافئین معمولاً حاوی مقادیر مشابه آنتی اکسیدان قهوه معمولی است، اگرچه ممکن است تا 15٪ کمتر باشد. این تفاوت به احتمال زیاد به دلیل از دست دادن اندک آنتی اکسیدان ها در طی فرآیند جدا سازی کافئین ایجاد می شود.
آنتی اکسیدان های اصلی قهوه معمولی و قهوه بدون کافئین اسیدهای هیدرو سینامیک و پلی فنول ها هستند. آنتی اکسیدان ها در خنثی سازی ترکیبات واکنشی به نام رادیکال های آزاد بسیار موثر هستند. این امر آسیب اکسیداتیو را کاهش می دهد و می تواند از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 جلوگیری کند.
علاوه بر آنتی اکسیدان ها قهوه بدون کافئین حاوی مقادیر جزئی از برخی مواد مغذی نیز هست. یک لیوان قهوه 2.4٪ از مقدار توصیه شده مصرف منیزیم در روز، 4.8٪ پتاسیم و 2.5٪ نیاسین یا ویتامین B3 را تأمین می کند. هرچند به نظر نمی رسد این ماده مغذی زیادی باشد، اما اگر روزانه 2-3 لیوان قهوه بنوشید مقدار آن زیاد می شود.
قهوه بدون کافئین حاوی همان مقدار آنتی اکسیدان قهوه معمولی است. اینها عمدتاً شامل اسید کلروژنیک و سایر پلی فنول ها هستند. قهوه بدون کافئین همچنین حاوی مقادیر کمی از چندین ماده مغذی است. |
قهوه با مزایای بی شماری برای سلامتی همراه است که عمدتا به محتوای آنتی اکسیدانی و سایر مواد فعال آن مربوط می شود. با این حال، تعیین تأثیرات خاص قهوه بدون کافئین در سلامتی دشوار است.
دلیل این امر آنست که اکثر مطالعات قهوه را بدون تمایز قهوه معمولی و قهوه بدون کافئین ارزیابی می کنند. همچنین، بیشتر این مطالعات مشاهده ای هستند و نمی توانند علت و معلول را در این زمینه مشخص کنند.
نوشیدن قهوه بدون کافئین به طور منظم، با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد. هر لیوان قهوه روزانه ممکن است خطر را تا 7٪ کاهش دهد. این امر نشان می دهد که عناصر دیگری به غیر از کافئین ممکن است مسئول این اثرات محافظتی باشند.
تأثیرات قهوه بدون کافئین بر عملکرد کبد به خوبی اثرات قهوه معمولی بررسی نشده است. با این حال یک مطالعه نشان داد که قهوه بدون کافئین با کاهش سطح آنزیمهای کبدی ارتباط دارد که بیانگر اثرات محافظتی آن است.
نوشیدن قهوه بدون کافئین همچنین با کاهش اندک اما قابل توجهی در خطر مرگ زودرس و همچنین مرگ بر اثر سکته مغزی یا بیماری قلبی در ارتباط است.
قهوه بدون کافئین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. همچنین ممکن است خطر مرگ زودرس را کاهش دهد. |
به نظر می رسد که هر دو قهوه معمولی و بدون کافئین تأثیرات مثبتی در کاهش عملکرد ذهنی مرتبط با سن دارند. مطالعات سلول های انسانی نشان می دهد که قهوه بدون کافئین ممکن است از سلول های عصبی در مغز محافظت کند.
این موضوع می تواند به جلوگیری از پیشرفت بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند. یک مطالعه نشان می دهد که این امر ممکن است به دلیل اسید کلروژنیک موجود در قهوه باشد نه کافئین. با این حال خود کافئین نیز با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری های نورودژنراتیو مرتبط است.
بسیاری از مطالعات نشان می دهند که افرادی که قهوه معمولی می نوشند کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر و پارکینسون هستند، اما مطالعات بیشتری در مورد نوشیدنی های قهوه بدون کافئین مورد نیاز است.
قهوه بدون کافئین ممکن است در برابر کاهش عملکرد ذهنی ناشی از افزایش سن محافظت کننده باشد. همچنین ممکن است خطر بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. |
یکی از عوارض جانبی معمول نوشیدن قهوه سوزش معده یا ریفلاکس اسید است. بسیاری از افراد این وضعیت را تجربه می کنند و نوشیدن قهوه بدون کافئین ممکن است این عارضه جانبی ناخوشایند را برطرف کند.
نشان داده شده است که قهوه بدون کافئین نسبت به قهوه معمولی به میزان قابل توجهی ریفلاکس را بهبود می بخشد. نوشیدن دو یا چند لیوان قهوه بدون کافئین در روز نیز با 48٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان رکتوم مرتبط است.
قهوه بدون کافئین نسبت به قهوه معمولی به میزان قابل توجهی ریفلاکس اسید را بهبود می بخشد. نوشیدن بیش از دو لیوان در روز نیز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان رکتوم کمک کند. |
قهوه احتمالاً بیشتر به دلیل اثرات تحریک کننده شناخته می شود. هوشیاری را افزایش و احساس خستگی را کاهش می دهد. این تأثیرات مستقیماً با ماده محرک کافئین که به طور طبیعی در قهوه یافت می شود ارتباط دارد.
برخی از تأثیرات مفید قهوه معمولی مستقیماً به کافئین نسبت داده می شود، بنابراین قهوه بدون کافئین نباید این اثرات را داشته باشد.
برخی از مزایایی هستند که احتمالاً فقط در مورد قهوه معمولی و نه قهوه بدون کافئین وجود دارند از جمله: بهبود خلق و خو، زمان واکنش، حافظه و عملکرد ذهنی، افزایش میزان متابولیسم و چربی سوزی، افزایش عملکرد ورزشی، کاهش خطر افسردگی خفیف و افکار خودکشی در زنان و خطر بسیار کمتر سیروز کبدی یا آسیب کبدی مرحله آخر.
با این حال تحقیقات بسیار گسترده تری در زمینه اثرات قهوه مورد نیاز است.
قهوه معمولی فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد که این موارد شامل بهبود سلامت روان، افزایش میزان متابولیسم، افزایش عملکرد ورزشی و خطر کمتر آسیب کبدی است. |
میزان تحمل کافئین در افراد مختلف بسیار متفاوت است. برای برخی افراد حتی یک فنجان قهوه ممکن است بیش از حد تحمل باشد. اگرچه میزان تحمل فردی کافئین متفاوت است، ولیکن بزرگسالان سالم باید از مصرف بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز خودداری کنند. این مقدار تقریبا معادل چهار فنجان قهوه است.
افزایش مصرف می تواند منجر به افزایش فشار خون و کمبود خواب شود که خود ممکن است خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.
کافئین بیش از حد همچنین ممکن است سیستم عصبی مرکزی را تحت فشار قرار داده و باعث بی قراری، اضطراب، مشکلات گوارشی، آریتمی قلبی یا اختلالات خواب در افراد شود.
محدودیت کافئین در افرادی که به کافئین حساسیت دارند و یا کسانیکه که شرایط پزشکی خاصی دارند ممکن است نیاز باشد. این افراد شامل کسانی می شود که از داروهایی که با کافئین تداخل دارند استفاده میکنند.
علاوه بر این به زنان باردار و شیرده توصیه می شود مصرف کافئین خود را محدود کنند. به کودکان، نوجوانان و افراد مبتلا به اضطراب اختلال خواب نیز توصیه می شود کافئین دریافتی خود را محدود کنند.
قهوه بدون کافئین ممکن است جایگزین خوبی برای قهوه معمولی در افرادی باشد که به کافئین حساسیت داند. زنان باردار، شیرده، نوجوانان و افرادی که از داروهای خاصی استفاده می کنند نیز ممکن است از محدودیت کافئین سود ببرند. |
قهوه یکی از سالم ترین نوشیدنی های کره زمین است. چراکه مملو از آنتی اکسیدان است و با کاهش خطر انواع بیماری های مزمن مرتبط است. با این حال همه افراد نمی توانند قهوه بنوشند.
برای برخی از افراد کافئین می تواند مشکل ایجاد کند. در این افراد، انتخاب قهوه بدون کافئین روشی عالی برای لذت بردن از قهوه بدون عوارض جانبی کافئین است. قهوه بدون کافئین بیشتر فواید سلامتی قهوه معمولی را داشته و هیچ یک از عوارض جانبی آن را ندارد.
![]() |
دریافت رژیم فوری گیاهخواری ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه گیاهخواری |