• دریافت رژیم آنلاین از طریق واتزاپ
  • 02188711280
  • 09370505275
  • تهران- خیابان میرزای شیرازی-کوچه شهدا-ساختمان پزشکان قائم- واحد6
    alodiet-new-logo-100-shadowalodiet-new-logo-100-shadow
    • خانه
    • دریافت رژیم
    • همین حالا محاسبه کنید
      • وزن ایده آل و BMI
      • وزن چربی بدن شما
      • قد و وزن کودکان و نوجوانان
      • کالری مواد غذایی
      • وزن گیری بارداری شما
      • انرژی فعالیت و ورزش
      • نرم افزار الودایت
    • مطالب‌ علمی
      • ریز مغذی ها
        • آنتی اکسیدانها
        • مواد معدنی
        • ویتامین ها
      • مواد غذایی
        • آب
        • ادویه
        • پروتئین
        • چربی ها و روغن ها
        • سبزیجات
        • غلات
        • قند ها و شیرینی جات
        • قهوه و کافئین
        • لبنیات
        • نوشیدنی ها
        • میوه ها
      • طب سنتی و دمنوش ها
        • خواص دمنوش ها
      • آموزش تغذیه در لاغری
        • رژیم کتوژنیک
        • شاخص توده بدنی
        • کنترل وزن
      • افزایش وزن
      • تغذیه در طول زندگی
        • اطفال
        • دوران بارداریی و شیردهی
        • سالمندی
        • کودکی و نوجوانی
        • میانسالی
      • تناسب اندام و زیبایی
      • رژیم درمانی در بیماری‌ها
      • رژیم های جدید
        • رژیم گیاهخواری
        • رژیم و آشپزی
      • ورزش و بدنسازی
      • مکمل و دارو
    • تیم ما
      • دکتر مینا عبدالهی
      • دکتر محسن صدیقیان
    • تماس با ما
    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
      • حساب کاربری
      • نرم افزار الودایت
    • خانه
    • دریافت رژیم
    • همین حالا محاسبه کنید
      • وزن ایده آل و BMI
      • وزن چربی بدن شما
      • قد و وزن کودکان و نوجوانان
      • کالری مواد غذایی
      • وزن گیری بارداری شما
      • انرژی فعالیت و ورزش
      • نرم افزار الودایت
    • مطالب‌ علمی
      • ریز مغذی ها
        • آنتی اکسیدانها
        • مواد معدنی
        • ویتامین ها
      • مواد غذایی
        • آب
        • ادویه
        • پروتئین
        • چربی ها و روغن ها
        • سبزیجات
        • غلات
        • قند ها و شیرینی جات
        • قهوه و کافئین
        • لبنیات
        • نوشیدنی ها
        • میوه ها
      • طب سنتی و دمنوش ها
        • خواص دمنوش ها
      • آموزش تغذیه در لاغری
        • رژیم کتوژنیک
        • شاخص توده بدنی
        • کنترل وزن
      • افزایش وزن
      • تغذیه در طول زندگی
        • اطفال
        • دوران بارداریی و شیردهی
        • سالمندی
        • کودکی و نوجوانی
        • میانسالی
      • تناسب اندام و زیبایی
      • رژیم درمانی در بیماری‌ها
      • رژیم های جدید
        • رژیم گیاهخواری
        • رژیم و آشپزی
      • ورزش و بدنسازی
      • مکمل و دارو
    • تیم ما
      • دکتر مینا عبدالهی
      • دکتر محسن صدیقیان
    • تماس با ما
    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
      • حساب کاربری
      • نرم افزار الودایت
    حساب کاربری
    • ورود/عضویت
    • ورود
    • رمز عبور را فراموش کردید؟

    ظروف غذایی : آشنایی با معایب و مزایا

    • صفحه نخست
    • مطالب علمی تغذیه‌
    • مقالات علمی و آموزشی
    • ظروف غذایی : آشنایی با معایب و مزایا
    هوفاریقون
    می 2, 2020
    روغن ذرت :آشنایی با مزایا و معایب انواع روغن در الودایت: انواع روغن ، روغن خوراکی ، روغن کنجد ، روغن زیتون ، امگا 3 ، امگا 6 ، ترکیب روغن ، بهترین روغن
    انواع روغن های خوراکی: مزایا و معایب
    می 2, 2020

    ظروف غذایی : آشنایی با معایب و مزایا

    کلمات کلیدی : ظروف غذایی ، ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین ، ظرف چدن ، پیرکس ، ظرف پلاستیکی ، ظرف غذا

    مزایا و معایب ظروف غذایی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..

    جنس ظروف!

    نوع ظرف در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!

     هم‌چنان كه طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان نقش عمده‌ای دارد و می تواند شخص را بیمار کرده و یا از بیماری‌ها پیشگیری نماید.

    انواع ظروف غذایی : مزایا و معایب

    ▰ظروف سفالین

    ▰ظروف لعابی

    ▰ظروف چینی

    ▰ظروف مسی

    ▰ظروف چدنی

    ▰ظروف سنگی

    ▰ظروف بلورین (پیرکس)

    ▰ظروف ملامین

    ▰ظروف آلومینیومی و روی

    ▰ظروف تفلون

    ▰ظروف پلاستیکی

    ظروف سفالی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • سنخیت كاملی با بدن انسان از لحاظ عناصر سازنده
    • عطر و طعم مطلوب غذا (افزایش اشتها)
    • پخت راحت و سریع غذا
    • انتقال دما مناسب به تمام غذا
    • عدم ترکیب مواد غذایی با ترکیبات تشکیل دهنده ظروف

    ظروف لعابی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • کیفیت خوب
    • عدم اضافه شدن مواد موجود در ظرف به غذا
    • مخصوص پخت با شعله کم
    • افزایش طعم غذا و افزایش اشتها (تاثیرات روحی روانی به علت نوع کانی موجود در رنگ لعاب: کانی کرندون)
    • از دست رفتن لعاب به مرور زمان (چدنی لعابی)
    • شکستگی و ترک (گلی لعابی)

    ظروف چینی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • عدم کاربرد در طبخ غذا (صرفا جهت سرو غذا استفاده می شود)
    • از نظر تاثیرات بر سلامتی ایمن می‌باشد (عدم انتقال مواد موجود در ظرف به غذا)
    • تحریک اشتها هنگام سرو
    • نگهداری مناسب طعم و بو غذا
    • شستشوی آسان

    ظروف مسی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • انتقال مناسب حرارت حین پخت (طبخ مواد غذایی که نیاز به دم کردن دارند)
    • استفاده در طبخ غذا در مقادیر زیاد
    • قابلیت ایجاد اکسیداسیون روی ظروف (رنگ سبز)، تولید اکسید مس (سمی)
    • انتقال مس به غذا در صورتی از بین رفتن روکش قلع (امکان مسمویت با مس در صورت اسیدی بودن غذا)

    ظروف چدنی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • ظرف مناسب سرخ کردن
    • انتقال مناسب و سریع دما
    • عدم انتقال مواد از ظروف به غذا (نوع لعاب دار)
    • انتقال آهن به غذا در مقادیر قابل توجه (نوع ساده) (وابسته به مقدار آب، اسیدیته غذا، نوع مواد غذایی و زمان پخت و کهنه یا نو بودن ظروف)
    • مناسب برای افراد کم خون(نوع بدون لعاب)
    • تاثیرات منفی در افراد مبتلا به تالاسمی و هموکروماتوز (نوع بدون لعاب)

    ظروف سنگی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • ظرف مناسب طبخ گوشت و خورشت
    • نگهداری طعم و بو مطبوع غذا
    • پخت سریع غذا
    • بهترین نوع : سنگ سیاه بدون رگه سفید
    • عدم ترکیب مواد موجود در ظرف با مواد غذایی
    • عدم تحمل شعله مستقیم

    ظروف بلورین (پریکس)

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • کاربرد در درجه حرارت های پایین
    • مناسب مایکروفر و فر در درجه حرارت کم
    • حساس به تماس مایعات سرد با ظرف هنگام داغ بودن
    • انتقال دما به تمام قسمت های ظرف (دستگیره ها)
    • مناسب برای نگهداری مواد غذایی و سرو غذا

    ظروف ملامین

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • بهداشت کم، انتقال مواد شیمیایی آروماتیک به غذا حتی در دماهای پایین
    • تجمع میکروب در نواحی مخدوش شده ظرف
    • مناسب برای سرو غذا
    • عدم کاربرد در طبخ غذا

    ظروف غذایی آلومینیومی و روی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • عدم قابلیت استفاده پخت بسیاری از مواد غذایی (بخاطر حالت اسیدی غذا)
    • استفاده از قاشق چوبی جهت کاهش انتقال آلومینیوم به غذا (وابسه به اسیدیته غذا و زمان پخت)
    • آلومینیوم: (كندی ذهن و شعور و مسمومیت)
    • مقدار انتقال روی به غذا در ظروف رویی قابل چشم پوشی است.

    ظروف استیل

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • انتقال سریع حرارت
    • عدم کاربرد در پخت غذاهای دم کشیدنی
    • مناسب طبخ خورشت ها
    • از نظر روانی ظاهر خوبی ندارند (تداعی کننده محیط بیمارستانی، کاهش دهنده اشتها)

    کلمات کلیدی : ظروف غذایی ، ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین ، ظرف چدن ، پیرکس ، ظرف پلاستیکی ، ظرف غذا

    ظروف تفلون

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • انتقال پلی تترا فلوئورو اتیلن به غذا
    • انتقال مواد در دماهای بالا و زمان پخت طولانی مدت
    • با گذشت زمان به ظروف آلومینیومی تبدیل می شوند

    polytetrafluoroethylene  &
    Perfluorooctanoic acid ←

    افزایش ریسک برخی سرطان ها

     (مطالعات انسانی و سلولی)

    ظروف پلاستیکی

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..
    • انتقال مواد شیمیای مختلف به غذا حتی در درجه حرارت پایین
    • مناسب جهت نگهداری غذاهای غیر مایع و سرد مانند سبزیجات خورد شده یا میوه
    • ایجاد آلرژی در کودکان


    [rev_slider alias=”photography-1-1″][/rev_slider]

    واتزاپ


    تلگرام


    اینستاگرام



    تاثیر برخی آلودگی ها ناشی از ظروف غذایی بر سلامتی

    حلال ها (بنزن، تولئن،….)

    بنزن : انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..

    از این حلال‌ها در تهیه ظروف پلاستیکی استفاده می‌شود. در دماهای بالا وارد غذا می شود.

    اثرات:

    سقط جنین (افزایش ریسک) ، سردرد ، کاهش اشتها

    سرطان زایی (لوکمی در مواجهه بالا)،  آنمی آپلاستیک، کاهش وزن تولد (تولوئن)، ناهنجاری مادرزادی (تولوئن)

    فیتالات (Phthalates)

    فیتالات : انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..

    این مواد در بسیاری از  وسایل مصرفی پلاستیکی از جمله ظروف پلاستیکی وجود دارد.

    اثرات:

    کاهش مردانگی در پسران ، کاهش فاصله کانونی چشم نوزاد تازه متولد شده،  کاهش زمان بارداری، اختلال رشد عصبی در دختران

    بیس فنول آ (Bisphenol A)

    بیس فنول آ : انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..

    این ماده در بسیاری از  وسایل مصرفی پلاستیکی از جمله ظروف پلاستیکی وجود دارد. انتقال آن در درجه حرارت پایین نیز وجود دارد.

    اثرات:

    افزایش ریسک سقط جنین، افزایش بیش فعالی در کودکان دختر، اختلال عملکرد تیروئید، اختلالات گسترده هورمونی، کاهش سن جنینی، مقاومت به انسولین، دیابت، چاقی

    Perfluorochemicals

    انواع ظروف غذایی ( الودایت ): نوع ظرف (ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین و..) در طعم و مزه‌ی غذا اثر بسزایی دارد!  طعم و مزه‌ی غذا در سلامتی انسان..

    منبع اصلی آن ظروف تفلون و هر ظروفی که لایه نچسب دارند می باشد.

    اثرات:

    کاهش وزن تولد، افزایش ریسک برخی از سرطان ها



    منابع

    کلمات کلیدی : ظروف غذایی ، ظرف کیک ، ظرف مسی ، ظرف تفلون ، ظرف ملامین ، ظرف چدن ، پیرکس ، ظرف پلاستیکی ، ظرف غذا

    1. https://www.livestrong.com/article/430746-is-it-safe-to-cook-in-copper-pots/
    2. https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/teflon-and-perfluorooctanoic-acid-pfoa.html
    3. Mahan LK, Raymond JL. Krause’s food & the nutrition care process-e-book. Elsevier Health Sciences; 2016 May 17.
    4. https://www.ilo.org/caribbean/projects/WCMS_250196/lang–en/index.htm
    5. https://www.cdc.gov/biomonitoring/pdf/Pthalates_FactSheet.pdf
    6. کتاب خلاصه 15 روز تا سلامتی نوشته جمشید خدادادی
    Share
    0
    دکتر محسن صدیقیان
    دکتر محسن صدیقیان
    دکتر محسن صدیقیان ، متخصص تغذیه ورژیم درمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

    پروژه های مرتبط

    جولای 11, 2021

    خواب راحت و با کیفیت !چی بخوریم؟


    اطلاعات بیشتر

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
    • خانه
    • کالری مواد غذایی
    • مطالب علمی
    • ورود/عضویت
    • دریافت رژیم اختصاصی
    • دکتر محسن صدیقیان
    • دکتر مینا عبدالهی
    • تماس با ما

    الودایت، تمامی حقوق محفوظ است!

    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
    حساب کاربری
    • ورود/عضویت
    • ورود
    • رمز عبور را فراموش کردید؟
      ورود ×
      ورود با رمز عبور یکبار مصرف
      ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:60)
      حساب کاربری ندارید؟
      ثبت نام

      ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:60)
      بازگشت به ورود
      • (+98) Iran