• دریافت رژیم آنلاین از طریق واتزاپ
  • 021-88711280
  • 0937-0505275
  • تهران- خیابان میرزای شیرازی-کوچه شهدا-ساختمان پزشکان قائم- واحد6
    alodiet-new-logo-100-shadowalodiet-new-logo-100-shadow
    • خانه
    • دریافت رژیم
    • همین حالا محاسبه کنید
      • وزن ایده آل و BMI
      • وزن چربی بدن شما
      • قد و وزن کودکان و نوجوانان
      • کالری مواد غذایی
      • وزن گیری بارداری شما
      • انرژی فعالیت و ورزش
      • نرم افزار الودایت
    • مطالب‌ علمی
      • ریز مغذی ها
        • آنتی اکسیدانها
        • مواد معدنی
        • ویتامین ها
      • مواد غذایی
        • آب
        • ادویه
        • پروتئین
        • چربی ها و روغن ها
        • سبزیجات
        • غلات
        • قند ها و شیرینی جات
        • قهوه و کافئین
        • لبنیات
        • نوشیدنی ها
        • میوه ها
      • طب سنتی و دمنوش ها
        • خواص دمنوش ها
      • آموزش تغذیه در لاغری
        • رژیم کتوژنیک
        • شاخص توده بدنی
        • کنترل وزن
      • افزایش وزن
      • تغذیه در طول زندگی
        • اطفال
        • دوران بارداریی و شیردهی
        • سالمندی
        • کودکی و نوجوانی
        • میانسالی
      • تناسب اندام و زیبایی
      • رژیم درمانی در بیماری‌ها
      • رژیم های جدید
        • رژیم گیاهخواری
        • رژیم و آشپزی
      • ورزش و بدنسازی
      • مکمل و دارو
    • تیم ما
      • دکتر مینا عبدالهی
      • دکتر محسن صدیقیان
    • تماس با ما
    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
      • حساب کاربری
      • نرم افزار الودایت
    • خانه
    • دریافت رژیم
    • همین حالا محاسبه کنید
      • وزن ایده آل و BMI
      • وزن چربی بدن شما
      • قد و وزن کودکان و نوجوانان
      • کالری مواد غذایی
      • وزن گیری بارداری شما
      • انرژی فعالیت و ورزش
      • نرم افزار الودایت
    • مطالب‌ علمی
      • ریز مغذی ها
        • آنتی اکسیدانها
        • مواد معدنی
        • ویتامین ها
      • مواد غذایی
        • آب
        • ادویه
        • پروتئین
        • چربی ها و روغن ها
        • سبزیجات
        • غلات
        • قند ها و شیرینی جات
        • قهوه و کافئین
        • لبنیات
        • نوشیدنی ها
        • میوه ها
      • طب سنتی و دمنوش ها
        • خواص دمنوش ها
      • آموزش تغذیه در لاغری
        • رژیم کتوژنیک
        • شاخص توده بدنی
        • کنترل وزن
      • افزایش وزن
      • تغذیه در طول زندگی
        • اطفال
        • دوران بارداریی و شیردهی
        • سالمندی
        • کودکی و نوجوانی
        • میانسالی
      • تناسب اندام و زیبایی
      • رژیم درمانی در بیماری‌ها
      • رژیم های جدید
        • رژیم گیاهخواری
        • رژیم و آشپزی
      • ورزش و بدنسازی
      • مکمل و دارو
    • تیم ما
      • دکتر مینا عبدالهی
      • دکتر محسن صدیقیان
    • تماس با ما
    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
      • حساب کاربری
      • نرم افزار الودایت
    حساب کاربری
    • ورود/عضویت
    • ورود
    • رمز عبور را فراموش کردید؟

    زعفران

    • صفحه نخست
    • مطالب علمی تغذیه‌
    • مقالات علمی و آموزشی آموزش تغذیه در لاغری
    • زعفران
    زرشک
    می 2, 2020
    زنجبیل
    می 2, 2020

    زعفران

    زعفران در غذاها به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده بسیار عالی به کار می‌رود و مصارف درمانی نیز دارد. زعفران گیاهی است با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل می شود.


    ترکیبات زعفران

    کلاله گیاه زعفران دارای ترکیبات شیمیایی متنوعی است، از جمله: کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی، موسیلاژ، ویتامین‌ها (بویژه ریبوفلاوین و تیامین)، آنتی اکسیدان‌های طبیعی شامل کروسین، آنتوسیانین، کاروتن، لیکوپن، زآگزانتین، یک اسانس معطر ترپنیک به نام سافرانال، و مواد طعم دهنده (پیکروکروسین) (1).

     

     



    [rev_slider alias=”photography-1-1″][/rev_slider]


     

     

    خواص درمانی زعفران

    ضد افسردگی

     زعفران به عنوان ادویه نور خورشید هم شناخته می شود، اما این نامگذاری تنها به دلیل رنگ آن نیست بلکه بدلیل اثرات مثبت زعفران بر حالت روحی است که دارای شواهد علمی می‌باشد. دانشمندان به این نتیجه دست یافته‌اندکه زعفران می‌تواند به اندازه داروی فلوکستین در درمان افسردگی کمک کننده باشد. از این رو برای افرادی که به داروهای ضد افسردگی حساس هستند، می تواند جایگزین مناسبی باشد (2).

    سلامت قلب

    چند یافته علمی نشان داده اند که زعفران می‌تواند بر سلامت قلب از طریق تاثیر بر کلسترول خون، فشار خون و چربی خون موثر باشد . دانشمندان بر این باورند که خواص آنتی اکسیدانی زعفران مسئول این اثرات مفید بر سلامت قلب هستند (3, 4).

    درمان سندرم پیش از قاعدگی

    تحقیقات علمی نشان داده اند که در یافت زعفران از 1 الی 2 هفته قبل از قاعدگی می‌تواند علائم این سندرم را کاهش دهد (5). علاوه بر این متخصصین زنان و زایمان دریافت 15 میلی گرم زعفران 2 بار در روز را برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی مفید می‌دانند (6).

    اثرات زعفران بر تقویت حافظه

    کورسین وکورستین موجود در زعفران در یادگیری وحافظه نقش بسزایی دارند. مطالعات نشان داده که زعفران می‌تواند در درمان اختلالات یادگیری و حافظه از قبیل آلزایمر و پارکینسون نقش ایفا کند (7).

    پیشگیری از سرطان

    زعفران غنی از آنتی اکسیدان‌ها از جمله فلاوننوئید‌ها است. آنتی اکسیدان‌ها در برابر مواد مضر از بدن محافظت می‌کنند. علم نشان داده که زعفران می‌تواند در پیشگیری از چندین نوع سرطان نقش حفاظتی ایفا کند (8).


    دریافت رژیم سریع

    مشاوره در واتساپ

    دریافت رژیم ویژه

    منابع علمی

    1. Mardani H, Sekine T, Azizi M, Mishyna M, Fujii Y. Identification of safranal as the main allelochemical from saffron (Crocus sativus). Natural product communications. 2015;10(5):775-7.
    2. Noorbala AA, Akhondzadeh S, Tahmacebi-Pour N, Jamshidi AH. Hydro-alcoholic extract of Crocus sativus L. versus fluoxetine in the treatment of mild to moderate depression: a double-blind, randomized pilot trial. Journal of ethnopharmacology. 2005;97(2):281-4.
    3. Srivastava R, Ahmed H, Dixit RK, Dharamveer, Saraf SA. Crocus sativus L.: A comprehensive review. Pharmacognosy Reviews. 2010;4(8):200-8.
    4. Verma SK, Bordia A. Antioxidant property of Saffron in man. Indian journal of medical sciences. 1998;52(5):205-7.
    5. Dante G, Facchinetti F. Herbal treatments for alleviating premenstrual symptoms: a systematic review. Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology. 2011;32(1):42-51.
    6. Agha‐Hosseini M, Kashani L, Aleyaseen A, Ghoreishi A, Rahmanpour H, Zarrinara A, et al. Crocus sativus L.(saffron) in the treatment of premenstrual syndrome: a double‐blind, randomised and placebo‐controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology. 2008;115(4):515-9.
    7. Abe K, Saito H. Effects of saffron extract and its constituent crocin on learning behaviour and long-term potentiation. Phytotherapy research : PTR. 2000;14(3):149-52.
    8. Bhandari PR. Crocus sativus L. (saffron) for cancer chemoprevention: A mini review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. 2015;5(2):81-7.

     

    Share
    0
    دکتر محسن صدیقیان
    دکتر محسن صدیقیان
    دکتر محسن صدیقیان ، متخصص تغذیه ورژیم درمانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

    پروژه های مرتبط

    دسامبر 1, 2022

    آنالیز مواد غذایی


    اطلاعات بیشتر

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
    • خانه
    • کالری مواد غذایی
    • مطالب علمی
    • ورود/عضویت
    • دریافت رژیم اختصاصی
    • دکتر محسن صدیقیان
    • دکتر مینا عبدالهی
    • تماس با ما

       

    الودایت، تمامی حقوق محفوظ است!

    • نرم افزار رژیم درمانی الودایت
    حساب کاربری
    • ورود/عضویت
    • ورود
    • رمز عبور را فراموش کردید؟
      ورود ×
      ورود با رمز عبور یکبار مصرف
      ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:60)
      حساب کاربری ندارید؟
      ثبت نام

      ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:60)
      بازگشت به ورود
      • (+98) Iran