کلمات کلیدی
آب سبزیجات، سبزیجات، کاهش وزن، لاغری، کنترل وزن، کربوهیدرات، سلامتی، فشار خون، بیماری قلبی، دیابت، سرطان، آنتی اکسیدان، التهاب
در سالهای اخیر آب سبزیجات محبوبیت گسترده ای در بین افرادی پیدا کرده است که بدنبال راهی سریع و راحت برای تقویت سلامتی خود و دریافت مواد مغذی هستند.
با این حال باید بدانید کدام سبزیجات را انتخاب کنید تا هم سلامتی خود را تضمین کنید و هم از خوردن آنها لذت ببرید.
به دلیل طعم کمی شیرین و مشخصات مغذی چشمگیر هویج معمولا گزینه ای مناسب برای آب گیری است و طرفداران بسیار زیادی هم دارد.
هویج کم کالری و سرشار از ویتامین A ، بیوتین و پتاسیم است. علاوه بر این هویج مملو از کاروتنوئیدهاست که رنگدانه های گیاهی هستند و به عنوان آنتی اکسیدان های قوی در بدن شما عمل می کنند. این آنتی اکسیدانها شامل بتاکاروتن لیکوپن، آلفا کاروتن و لوتئین هستند.
مطالعات نشان می دهد که مصرف رژیم غذایی غنی از کاروتنوئیدها ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشم، بیماری های قلبی و انواع خاصی از سرطان از جمله پروستات مرتبط باشد. طعم شیرین آب هویج به خوبی با آب سایر سبزیجات و میوه های معمول مانند مرکبات، زنجبیل و چغندر ترکیب شده و خوشمزه می گردد.
هویج سرشار از ویتامین A ، بیوتین و پتاسیم است. همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است که ممکن است با کاهش خطر بیماری چشم، بیماری قلبی و انواع خاصی از سرطان مرتبط باشد. |
چغندر علاوه بر رنگ زنده و عطر و طعم خوبش، فواید سلامتی زیادی دارد. از نظر تغذیه ای، چغندرها سرشار از منگنز، پتاسیم و فولات هستند. همچنین مقادیر زیادی نیترات دارند که نوعی ترکیب طبیعی گیاهی با اثرات بسیار برای سلامتی است.
در حقیقت مطالعات نشان می دهد که آب چغندر غنی از نیترات است و میتواند فشار خون و همچنین عملکرد ورزشی و ذهنی را بهبود بخشد. چغندر نه تنها طعم خوشمزه ای به آب میوه ها می دهد، بلکه قسمتهای سبز برگ آنها تحت عنوان سبزیجات چغندر، بسیار مغذی هستند و می توانید آب آنها را نیز بگیرید.
چغندر منبع خوبی از منگنز، پتاسیم، فولات و نیترات است که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد ورزشی و سلامت مغز را بهبود بخشد. |
در نگاه اول به نظر نمی رسد کلم انتخاب خوبی برای آب گیری باشد، اما ماده مغذی و خوشمزه ای است که به خوبی آب گیری می شود. کلم سرشار از ریز مغذی هایی مانند فولات، منگنز و ویتامین B6 و ویتامین های K و C است. مطالعات نشان می دهد که مصرف بیشتر کلم ها با کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و التهاب همراه است.
کلم حاوی مواد مغذی بسیار و سرشار از ویتامین K و C است و می تواند در برابر دیابت، بیماری های قلبی و التهاب نقش محافظت کننده داشته باشد. |
اسفناج یک سبزی برگ دار است که طعم ملایم و تازه ای را به اسموتی ها و آب میوه ها می دهد. اسفناج سرشار از ویتامین های A و C و آنتی اکسیدانهای مانند کوئرستین، کامپرول و لوتئین است.
اسفناج همچنین سرشار از نیترات است که می تواند برای سلامتی قلب مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که مصرف اسفناج به مدت ۷ روز به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهد.
فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی محسوب می شود. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که آب اسفناج دارای فعالیت ضد اسیدی قابل توجهی است برای کسانی که ریفلاکس اسیدی معده دارند توصیه می شود.
اسفناج سرشار از ویتامین های A و C و همچنین آنتی اکسیدان و نیترات است. در کاهش فشار خون موثر بوده و اثرات ضد اسیدی در ریفلاکس معده دارد. |
جعفری غالباً برای برای پخت و پز و تزیین استفاده می شود ولی در عین حال یک سبزی عالی برای آب گیری هم هست. جعفری تازه به ویژه، سرشار از ویتامین هایA ، K و C است که در بسیاری از اثرات جعفری در سلامتی نقش دارند.
مطالعات نشان می دهند که عصاره جعفری به طور قابل توجهی باعث کاهش قند خون، بهبود سطح آنتی اکسیدانی خون و حفظ عملکرد کبد می شود می شود.
جعفری حاوی ویتامین هایK ، A و C است. در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که این ماده باعث کاهش سطح قند خون، بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی و محافظت از عملکرد کبد می شود. |
خیار محتوی آب بالایی دارد که باعث می شود به یک سبزی عالی برای آب گیری تبدیل شود. همچنین خیار کالری کمی دارد اما در عین حال سرشار از پتاسیم، منگنز و ویتامین های K و C هست.
مصرف خیار در رژیم غذایی می تواند به هیدراته ماندن (کافی بودن آب بدن) بدن کمک کند که برای سلامت دستگاه گوارش، عملکرد کلیه، مدیریت وزن و عملکرد بدنی بسیار مهم است.
علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهند که عصاره خیار ممکن است به کاهش التهاب در سلول های پوست کمک کند. این موضوع باعث می شود آب خیار خصوصا در روزهایی که زمان زیادی در آفتاب سپری می کنید گزینه ای عالی برای شما باشد.
خیار سرشار از پتاسیم، منگنز و ویتامین های K و C است. همچنین می تواند به حفظ رطوبت کمک کرده و التهابات پوستی را کاهش دهد. |
آب کرفس در دنیای سلامتی جلب توجه زیادی کرده است که البته دلیل هم دارد. کرفس علاوه بر محتوای زیاد آب، حاوی مقادیر زیادی ویتامینA ، K و C و همچنین آنتی اکسیدان هایی مانند کامفرول، اسید کافئیک و اسید فرولیک است.
تحقیقات حیوانی و آزمایشگاهی نشان داده است که عصاره کرفس با کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسیرید و کاهش سطح کلسترول ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که برخی ترکیبات موجود در کرفس دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی هستند که در برابر بیماری های مزمن نقش محافظت کننده دارند.
بسیاری از مردم دوست دارند آب کرفس را به تنهایی بنوشند، اما می توان آن را با آب لیمو، سیب، زنجبیل و سبزیجات برگ دار خوش طعم ترکیب کرد.
کرفس حاوی ویتامین هایA ، K و C و همچنین آنتی اکسیدانهای متعدد است. مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که عصاره کرفس می تواند التهاب را مهار و فشار خون، تری گلیسیرید و سطح کلسترول را کاهش دهد. |
گوجه فرنگی از سبزیجات اصلی هر آشپزخانه است و برای استفاده در آبمیوه گیری بسیار مناسب می باشد. گوجه فرنگی نه تنها کالری کمی دارد بلکه سرشار از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین C ، پتاسیم و فولات است.
گوجه فرنگی همچنین سرشار از لیکوپن است. لیکوپن آنتی اکسیدانی است که خطر سرطان پروستات، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. نشان داده شده است که نوشیدن آب گوجه فرنگی باعث کاهش التهاب، افزایش متابولیسم و بهبود باروری مردان می شود.
علاوه بر این، آب گوجه فرنگی می تواند التهاب مرتبط با ورزش را کاهش دهد و آن را به یک انتخاب هوشمندانه برای ورزشکاران تبدیل کند.
می توانید آب گوجه فرنگی را با کرفس، خیار و جعفری ترکیب و یک نوشیدنی شاداب و سالم تهیه کنید.
گوجه فرنگی دارای اثرات ضد التهابی قدرتمندی است و سرشار از ویتامین C ، پتاسیم ، فولات و لیکوپن می باشد. |
سبزیجات زیادی برای آب گیری وجود دارند که هر کدام مجموعه منحصر به فردی از مواد مغذی و فواید سلامتی را فراهم می کنند.
سعی کنید سبزیجات موجود در لیست بالا را با هم مخلوط کرده تا ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مختلفی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
همچنین می توانید این سبزیجات را با میوه ها ترکیب کنید تا طعم و مزایای سلامتی آن بیشتر شود.