کلمات کلیدی: کاهش وزن، لاغری، تنظیم وزن، دیابت، اشتها، شکر، شیرینی، قند، افسردگی، خلق و خو، اختلالات رفتاری، کربوهیدرات های تصفیه شده، کربوهیدرات های پیچیده، سلامتی، قند ساده، بیماری قلبی، التهاب، اختلالات خواب، شاخص گلایسمی، غلات کامل، فست فود، غذاهای آماده، چربی ترانس، آبمیوه، نوشابه، سبوس، برچسب غذایی
غذا می تواند تأثیرات زیادی بر روحیه و احساسات شما بگذارد. وقتی گرسنه هستید و غذا می خواهید، ممکن است بدخلق، ناراحت یا حتی عصبانی شوید. وقتی غذای خوشمزه ای می خورید، ممکن است احساس سرخوشی و شادی کنید.
غذایی که می خورید همچنین می تواند بر سلامتی شما تأثیرات طولانی مدت داشته باشد. به ویژه خوردن بیش از حد قند می تواند خطر ابتلا به اختلالات خلقی، از جمله افسردگی را افزایش دهد.
قند به طور طبیعی در کربوهیدرات های پیچیده مانند میوه ها، سبزیجات و غلات وجود دارد. همچنین در غذاهای تصفیه شده ساده مانند ماکارونی، کیک، محصولات پخته شده، نان، نوشابه و آب نبات وجود دارد. خوردن زیاد قندهای ساده ممکن است خطر ابتلا به افسردگی، اختلالات خلقی و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد.
برای آگاهی از ارتباط بین قند و افسردگی و همچنین دریافت نکاتی جهت مدیریت مصرف قند و شیرینی به مطلب زیر توجه کنید.
محققان کشف کرده اند که یک رژیم غذایی غنی از غذاهای کامل مانند میوه ها، سبزیجات و ماهی می تواند خطر ابتلا به افسردگی در میانسالی را کاهش دهد.
بر اساس مطالعه آنها افرادی که غذاهای فرآوری شده مانند دسرهای شیرین، غذاهای سرخ شده و گوشت های فرآوری شده مصرف می کنند بیشتر از افرادی که عمدتا غذاهای کامل و فرآوری نشده مصرف می کنند، به افسردگی مبتلا می شوند.
حتما می دانید برای سلامت قلب و مغز و کمک به رفع بیماری های مزمن باید مقدار زیادی میوه، سبزیجات و ماهی بخورید. پس بشقاب خود را با گیاهان پر کنید تا افسردگی را از بین ببرید.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که گیرنده های شیرینی مغز با مقادیر زیاد قند سازگار نیستند. مقادیر زیاد قند می تواند مرکز پاداش مغز را تحریک کند و حتی نسبت به کوکائین در افراد معتاد به مواد مخدر نیز لذت بخش تر است. به عبارت دیگر مقدار بالای قند قوی تر از مقدار بالای کوکائین می باشد. مکانیسم های خودکنترلی بدن با قدرت قند سازگار نمی باشد.
آیا می خواهید اعتیاد به قند خود را از بین ببرید؟ شکر همه جا است، از نوشیدنی و سس گرفته تا سوپ و ساندویچ. در رژیم غذایی روزانه خود به دنبال منابع مخفی قند باشید و راهکارهایی برای کاهش تدریجی آن پیدا کنید. همانطور که مصرف قند را کم می کنید، کام شما تنظیم می شود و برای ارضای حس شیرینی خود دیگر به همان اندازه قند که قبلا مصرف می کردید نیاز ندارید.
رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات می تواند التهاب بافت های بدن شما را کاهش دهد، در حالی که رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده باعث التهاب می شوند. التهاب مزمن با بیماریهایی از جمله اختلال متابولیک، سرطان و آسم مرتبط است.
بر اساس یک مطالعه، التهاب با افسردگی نیز مرتبط می باشد. بسیاری از علائم التهاب در افسردگی نیز شایع است مانند از دست دادن اشتها، تغییر در الگوی خواب و درک بیشتر درد. به همین دلیل افسردگی می تواند نشانه اساسی مشکلات التهاب در بدن باشد.
اگر مشکوک به التهاب مزمن هستید با پزشک خود صحبت کنید. متخصص تغذیه می تواند به شما در تنظیم رژیم ضد التهابی کمک کند.
محققان آنقدر مطمئن هستند که افسردگی با مصرف قند مرتبط است که می خواهند از انسولین برای درمان آن استفاده کنند. البته قبل از شروع تجویز انسولین یا سایر داروهای دیابت برای افراد مبتلا به افسردگی تحقیقات بیشتری لازم است.
با این حال در مورد تحقیقات جدید و گزینه های درمانی جایگزین با پزشک و متخصص تغذیه خود مشورت کنید.
ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه کاهش وزن |
مردان ممکن است بیشتر از زنان در معرض اثرات بهداشتی روانی قند قرار بگیرند. در یک مطالعه محققان دریافتند مردانی که روزانه 67 گرم قند یا بیشتر می خورند پس از پنج سال 23 درصد بیشتر دچار افسردگی می شوند. مردانی که 40 گرم قند یا کمتر مصرف می کنند خطر افسردگی کمتری دارند.
بر اساس توصیه متخصصان زنان بیشتر از 25 گرم و مردان بیشتر از 36 گرم قند اضافه شده در روز مصرف نکنند. مردان همچنین روزانه بیش از زنان کالری از قند دریافت می کنند.
برای تشخیص قند پنهان، برچسب های محصولات غذایی را با دقت بخوانید. صرف این که محصولی خوش طعم است مانند سس، یا سالم است مانند ماست به این معنی نیست که قند اضافه شده ای در آنها وجود ندارد.
کاهش قند به معنای کاهش کربوهیدرات نیست. غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند و سطح قند خون را بیشتر افزایش می دهند، غالباً از کربوهیدرات ساده تهیه شده و با قندهای ساده پر می شوند.
نتایج مطالعات نشان می دهند افرادی که از غذاهای با شاخص گلیسمی بالا استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که از غذاهای با شاخص گلیسمی پایین استفاده می کنند، بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند. افرادی که مقدار بیشتری غذاهای کم گلایسمی مانند سبزیجات و میوه های غیر آبدار مصرف می کنند، خطر افسردگی کمتری دارند.
نتایج به این معنی است که کربوهیدرات ها به طور کلی دلیل افسردگی و سایر اختلالات بهداشتی روانی نیستند. در عوض کیفیت کربوهیدرات هایی که می خورید می تواند بر خطر افسردگی شما تأثیر بگذارد.
دریافت رژیم فوری گیاهخواری ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه گیاهخواری |
کلوچه ها، کروسان ها، شیرینی ها و سایر کالاهای پخته شده که بطور تجاری تهیه می شوند ممکن است طعم خوبی داشته باشند، اما می توانند باعث افسردگی شوند. محققان دریافته اند افرادی که بیشتر غذای آماده می خورند 38٪ بیشتر از افرادی که کمتر از این محصولات استفاده می کنند در معرض خطر افسردگی قرار دارند.
همچنین بر اساس مطالعات مصرف چربی های ترانس در این امر نقش دارند. این نوع چربی ناسالم منجر به التهاب می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و حمله قلبی را افزایش می دهد. چربی های ترانس معمولاً در کالاهای پخته شده تجاری وجود دارند.
می توانید برچسب های مواد غذایی را بخوانید تا بفهمید غذایی که می خورید حاوی چربی های ترانس هست یا خیر. همچنین میتوانید رژیم خود را بر روی غذاهای کامل متمرکز کنید که فاقد مواد مصنوعی مانند چربی های ترانس هستند.
این اختلال شایع قابل درمان و کنترل است. اولین قدم کمک گرفتن از پزشک برای تشخیص و تجویز داروهای مورد نیاز می باشد. روان درمانی نیز قابل توصیه است.
همچنین تغییر سبک زندگی بسیار مهم است شامل برخورداری از رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، گوشت لخم (گوشت کم چربی) و غلات کامل. ورزش نیز توصیه می شود. معمولا ترکیبی از این رویکردها استفاده می شود.
زمانیکه برای ترک قند آماده شدید، این پنج نکته مفید را در خاطر داشته باشید
نوشیدنی های شیرین شده با شکر از جمله نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا و نوشیدنی های قهوه حاوی مقدار زیادی قند اضافه شده هستند. اسموتی ها، نوشیدنی های آب میوه ای و آب میوه ها نیز غالباً مقدار زیادی قند دارند. به جای آنها از آب معدنی، آب گازدار یا چای بدون شیرینی استفاده کنید یا یک لیمو را در آب خود بچکانید و بطور طبیعی آن را شیرین کنید.
دسرهای حاوی غلات و لبنیات، پر از شکر و کربوهیدرات های ساده هستند. پس آنها را کنار گذاشته و این دسرهای سالم را امتحان کنید مانند میوه تازه، خرما، شکلات تلخ، میوه تفت داده شده با دارچین، میوه خشک.
کربوهیدرات ها همه بد نیستند اما کیفیت آنها مهم است. برخلاف آرد سفید، ماکارونی سفید و برنج سفید، انواع غلات سبوس دار این غذاهای رایج می تواند باعث کاهش قند خون شما شود. همچنین می توانید پودر سبوس را به غذاهای خود در پخت اضافه کنید یا در ماست و سالاد مصرف کنید.
تولیدکنندگان مواد غذایی به منظور افزایش رضایت از عطر و طعم، غالباً به غذاهای شور مانند سس مارینارا، سوپ کنسرو شده و حتی نان، شکر اضافه می کنند. هر محصولی را که انتخاب می کنید حتما برچسب آن را بخوانید. اگر شکر اضافه شده دارد بهتر است از خرید آن صرف نظر کنید.
با به چالش کشیدن خود و شاید دوستان و اعضای خانواده به اسکراب قند (پاکساز بدن از قند) مصرف قند را کاهش دهید. به مدت دو هفته تمام قندهای اضافه شده و قندهای مصنوعی را از رژیم خود حذف کنید. پس از این مدت زمان کوتاه، متوجه می شوید که تنظیمات چشایی شما دوباره تنظیم شده و دیگر آن اندازه قندی را که چند هفته قبل می خورید میل نمی کنید.
قندهای حاصل از کربوهیدرات های ساده با بسیاری از مسائل بهداشتی از جمله افسردگی در ارتباط هستند. با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا کمکتان کنند به تدریج مصرف قند را کاهش دهید.
نکته اصلی در مصرف قند و شکر این است که نباید آن را کاملاً قطع کنید. در عوض باید کربوهیدرات با کیفیت بالا و کامل (سبوسدار) مصرف کنید. مصرف کربوهیدرات های پیچیده مانند آنهایی که در میوه ها و سبزیجات وجود دارد می تواند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد.