خرداد 30, 1400

ارتباط بین مصرف شکر و شیرینی ها و افسردگی

غذا می تواند تأثیرات زیادی بر روحیه و احساسات شما بگذارد. وقتی گرسنه هستید و غذا می خواهید، ممکن است بدخلق، ناراحت یا حتی عصبانی شوید. وقتی غذای خوشمزه ای می خورید، ممکن است احساس سرخوشی و شادی کنید. غذایی که می خورید همچنین می تواند بر سلامتی شما تأثیرات طولانی مدت داشته باشد. به ویژه خوردن بیش از حد قند می تواند خطر ابتلا به اختلالات خلقی، از جمله افسردگی را افزایش دهد. قند به طور طبیعی در کربوهیدرات های پیچیده مانند میوه ها، سبزیجات و غلات وجود دارد. همچنین در غذاهای تصفیه شده ساده مانند ماکارونی، کیک، محصولات پخته شده، نان، نوشابه و آب نبات وجود دارد. خوردن زیاد قندهای ساده ممکن است خطر ابتلا به افسردگی، اختلالات خلقی و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد.
خرداد 31, 1400

نمک ! مقدار مجاز چقدر هست؟

سدیم که اغلب به آن نمک گفته می شود تقریباً در هر چیزی که می خورید و می نوشید وجود دارد. این ماده در بسیاری از غذاها به طور طبیعی وجود داشته یا طی فرایند تولید به سایر مواد غذایی اضافه می شود و به عنوان ماده طعم دهنده در خانه و رستوران ها استفاده می شود. مدتی است که ارتباط سدیم با فشار خون بالا و آسیب عروقی شناخته شده است. این امر به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی ، نارسایی قلبی و بیماری های کلیوی را افزایش می دهد. بنابراین توصیه به دستورالعمل های مصرف سدیم اهمیت ویژه ای دارد، هرچند ممکن است رژیم کم سدیم برای همه افراد کارساز نباشد. در اینجا در مورد اهمیت سدیم، خطرات احتمالی مصرف بیش از حد یا مصرف کم و مقدار سدیم روزانه صحبت خواهیم کرد.
تیر 9, 1400

عسل و اثرات شگفت آور آن بر سلامتی

از دوران باستان عسل به عنوان غذا و دارو استفاده می شده است. عسل فواید سلامتی متعددی به همراه دارد. عسل به ویژه هنگامی که به جای قند تصفیه شده که 100٪ کالری خالی است استفاده شود، بسیار سالم است.در اینجا به مزیت های برتر عسل در سلامتی اشاره خواهیم کرد.
تیر 9, 1400

نمک واقعا مضر است؟

نمک یک ترکیب طبیعی است که معمولاً برای چاشنی غذا استفاده می شود. علاوه بر افزایش عطر و طعم غذا، از آن به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود و می تواند به جلوگیری از رشد باکتری ها کمک کند. با این وجود طی چندین دهه گذشته نمک شهرت بدی پیدا کرده است و با بیماری هایی مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی و حتی سرطان معده مرتبط می باشد. در واقع طبق آخرین دستورالعمل های رژیم غذایی توصیه می شود مصرف سدیم را به کمتر از 2300 میلی گرم در روز محدود کنید. به خاطر داشته باشید که نمک حاوی حدود 40٪ سدیم است، بنابراین این مقدار توصیه شده برابر است با حدود 1 قاشق چای خوری (6 گرم) نمک. با این حال برخی شواهد نشان می دهد که نمک می تواند روی افراد مختلف تاثیر متفاوتی بگذارد و ممکن است به اندازه ای که قبلا تصور می شد، بر بیماری قلبی تأثیر نداشته باشد. در اینجا می خواهیم بحث کنیم که آیا واقعا نمک برای شما مضر است یا خیر.
تیر 19, 1400

قهوه بدون کافئین (دکافئینه) خوب است یا بد؟

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است. بسیاری از افراد هستند که از نوشیدن قهوه لذت می برند اما به دلایل شخصی یا پزشکی بایستی مصرف کافئین خود را محدود کنند. برای این افراد قهوه بدون کافئین گزینه ای عالی است. قهوه بدون کافئین دقیقاً مانند قهوه معمولی است با این تفاوت که کافئین آن حذف شده است. در اینجا این نگاهی دقیق به قهوه بدون کافئین و اثرات سلامتی آن، چه خوب و چه بد، می اندازیم.