کلمات کلیدی: کاهش وزن، لاغری، تنظیم وزن، بیماری قلبی، دیابت، کاهش اشتها، عسل، قند، شکر، قند طبیعی، کالری، قند تصفیه شده، سلامتی، مواد مغذی، آنتی اکسیدان، ترکیبات گیاهی، ویتامین، مواد معدنی، سرطان، سکته مغزی، سکته قلبی، تری گلیسیرید، کلسترول خوب، کلسترول بد، التهاب، فشار خون، ترمیم سوختگی، بهبود زخم، ترمیم زخم، بیماری پوستی، پسوریازیس، تبخال، سرفه، خواب خوب
از دوران باستان عسل به عنوان غذا و دارو استفاده می شده است. عسل فواید سلامتی متعددی به همراه دارد. عسل به ویژه هنگامی که به جای قند تصفیه شده که 100٪ کالری خالی است استفاده شود، بسیار سالم است.
در اینجا به مزیت های برتر عسل در سلامتی اشاره خواهیم کرد.
عسل مایعی شیرین و غلیظ است که توسط زنبورهای عسل ساخته می شود. زنبورها شکر را که عمدتاً از شهد گلها بدست می آید، از محیط خود جمع می کنند. پس از ورود به کندو، شهد را مصرف، هضم و دوباره احیا می کنند.
محصول نهایی این عمل عسل است که به عنوان غذای ذخیره شده زنبورهای عسل استفاده می شود. بو، رنگ و طعم آن به انواع گلها بستگی دارد.
از نظر غذایی، 1 قاشق غذاخوری عسل (21 گرم) حاوی 64 کالری و 17 گرم قند از جمله فروکتوز، گلوکز، مالتوز و ساکارز است. عسل تقریباً فیبر، چربی و پروتئین ندارد. همچنین حاوی مقادیر بسیار کمی از ویتامین و مواد معدنی است.
یکی از درخشان ترین ویژگی های عسل، محتوای آن از نظر ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان است. انواع تیره عسل از انواع روش آن محتوی آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.
عسل مایعی غلیظ و شیرین است که توسط زنبورهای عسل ساخته شده و حاوی ویتامین و مواد معدنی کم اما غنی از ترکیبات گیاهی فعال و آنتی اکسیدان است. |
عسل با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مهم شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها میباشد.
آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر حملات قلبی، سکته های مغزی و برخی از انواع سرطان ارتباط دارند. همچنین آنتی اکسیدان ها می توانند سلامت چشم را تقویت کنند.
عسل حاوی آنتی اکسیدانهایی از جمله فنولیک و فلاونوئیدها می باشد. |
شواهد موجود در مورد عسل و دیابت متفاوت هستند. از یک طرف عسل می تواند عوامل خطر بیماریهای قلبی را که در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شایع است کاهش دهد. به عنوان مثال می تواند کلسترولLDL ، تری گلیسیرید و التهاب را کاهش داده و کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. ا
ز طرف دیگر، برخی مطالعات نشان داده اند که عسل می تواند سطح قند خون را نیز افزایش دهد البته فقط به اندازه قند تصفیه شده. گرچه ممکن است عسل برای افراد دیابتی کمی بهتر از شکر تصفیه شده باشد، اما همچنان باید با احتیاط مصرف شود.
برخی مطالعات نشان می دهد عسل قلب را بهبود می بخشد و عوامل خطر بیماری قلبی در دیابت را کاهش می دهد. با این وجود سطح قند خون خون را نیز بالا می برد. بنابراین نمی توان آن را برای افراد دیابتی سالم در نظرگرفت و باید در مصرف احتیاط کنند. |
![]() |
ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه کاهش وزن |
فشار خون یکی از عوامل خطرناک بیماری های قلبی است و ممکن است عسل به کاهش آن کمک کند. دلیل این امر آن است که عسل حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی می باشد که با کاهش فشار خون ارتباط دارند.
مطالعات انجام شده بر روی موش و انسان نشان داده است كه فشار خون با مصرف عسل نسبتاً كاهش می یابد.
خوردن عسل منجر به کاهش متوسط فشار خون که یک عامل خطر مهم برای بیماری های قلبی است، می شود. |
سطح بالای کلسترول LDL (کلسترول بد) عامل خطرناکی برای بیماری های قلبی عروقی بشمار میرود. این نوع کلسترول نقش عمده ای در تصلب شرایین و تجمع چربی در عروق دارد که می تواند منجر به حملات قلبی و مغزی شود.
جالب اینجاست که چندین مطالعه نشان می دهد عسل می تواند سطح کلسترول شما را بهبود بخشد. به این ترتیب که سطح کلسترول کل و کلسترول LDL را کاهش داده و کلسترول خوب یعنی HDL را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.
به عنوان مثال، یک مطالعه دریافت که عسل باعث کاهش 5.8 درصدی LDL و افزایش 3.3 درصدی کلسترول HDL می شود. همچنین منجر به کاهش وزن متوسط 1.3٪ می گردد.
به نظر می رسد عسل تأثیر مثبتی بر روی کلسترول دارد. به این ترتیب که سطح کلسترول کل و کلسترول LDL را کاهش داده و کلسترول خوب یعنی HDL را افزایش می دهد. |
![]() |
دریافت رژیم فوری گیاهخواری ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه گیاهخواری |
افزایش تری گلیسیرید خون یکی دیگر از عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی است. تری گلیسیرید همچنین با مقاومت به انسولین که عامل اصلی دیابت نوع 2 می باشد، در ارتباط است.
سطح تری گلیسیرید در رژیم های غذایی حاوی قند و کربوهیدرات های تصفیه شده افزایش می یابد. جالب توجه است مطالعات متعدد مصرف منظم عسل را با سطح تری گلیسیرید پایین تر مرتبط می دانند به ویژه هنگامی که بعنوان جایگزین قند استفاده می شود.
افزایش تری گلیسیرید عامل خطری برای بیماریهای قلبی و دیابت نوع 2 می باشد. چندین مطالعه نشان می دهند که عسل می تواند سطح تری گلیسیرید خون را پایین بیاورد به ویژه هنگامی که به عنوان جایگزین قند استفاده می شود. |
همانطور که گفته شد عسل منبع غنی فنل ها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی است. بسیاری از این آنتی اکسیدانها با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط هستند.
آنتی اکسیدانها می توانند سبب اتساع عروق قلبی شما و افزایش جریان خون در قلب شوند. همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته خون که می تواند منجر به حملات قلبی و مغزی شود، کمک کنند.
علاوه بر این یک مطالعه روی موش ها نشان داد که عسل از قلب در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. با این حال هیچ مطالعه طولانی مدت انسانی در مورد عسل و سلامت قلب در دسترس نیست.
آنتی اکسیدان های موجود در عسل با اثرات مفید بر سلامت قلب، از جمله افزایش جریان خون در قلب و کاهش خطر تشکیل لخته خون ارتباط دارند. |
از درمان موضعی عسل برای التیام زخم ها و سوختگی ها از زمان مصر باستان استفاده می شده و امروزه نیز رایج است. بر اساس نتایج مطالعات متعدد، عسل در بهبود سوختگی جزئی و زخم های عفونی چس از جراحی موثرتر می باشد.
عسل همچنین یک درمان موثر برای زخم های پای دیابتی است. زخم پای دیابتی یک عارضه جدی است که می تواند منجر به قطع عضو شود. یک مطالعه میزان موفقیت عسل در درمان زخم را 43.3٪ گزارش کرده است.
در مطالعه دیگری عسل بطور موضعی 97٪ زخم های دیابتی بیماران را بهبود بخشید. محققان بر این باورند که قدرت بهبود عسل از اثرات ضد باکتری و ضد التهابی و همچنین توانایی آن در تغذیه بافت اطراف حاصل می شود.
علاوه بر این عسل می تواند به درمان سایر بیماری های پوستی، از جمله ضایعات پسوریازیس و تبخال کمک کند. عسل مانوکا به ویژه برای درمان زخم های سوختگی موثر است.
عسل بطور موضعی برای سوختگی، زخم، زخم جراحی به خصوص برای زخم های پای دیابتی و بسیاری دیگر از بیماری های پوستی موثر است. |
سرفه یک مشکل شایع در کودکان مبتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی است. این عفونت ها می توانند خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین را تحت تأثیر قرار دهند.
با این حال داروهای اصلی سرفه همیشه موثر نیستند و می توانند عوارض جانبی داشته باشند. جالب اینجاست که ممکن است عسل گزینه بهتری باشد و شواهد نشان می دهد که عسل بسیار موثر است.
یک مطالعه نشان داد که عسل بهتر از دو داروی معمول سرفه عمل می کند. مطالعه دیگری نشان داد که عسل علائم سرفه را کاهش می دهد و خواب را بیش از داروی سرفه بهبود می بخشد. با این وجود به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم، هرگز نباید به کودکان زیر یک سال عسل داده شود.
در کودکان بالای یک سال، عسل می تواند به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی و ایمن سرفه عمل کند. برخی مطالعات نشان می دهد که عسل موثرتر از داروهای سرفه عمل می کند. |
عسل یک جایگزین خوشمزه و سالم برای شکر است. حتماً نوع مرغوب عسل را انتخاب کنید زیرا ممکن است برخی از برندهای با کیفیت پایین عسل را با شربت مخلوط کنند.
به خاطر داشته باشید که عسل فقط باید در حد متوسط مصرف شود زیرا کالری و قند زیادی دارد. فواید عسل هنگامی بیشتر می شود که جایگزین یک شیرین کننده ناسالم دیگر شود نه اینکه بیشتر مصرف شود.