کلمات کلیدی: میوه، سبزیجات، واحد، وعده، سهم، شمارش کالری، کاهش وزن، لاغری، تنظیم وزن، بیماری قلبی، دیابت، کاهش اشتها، برچسب غذایی، حقایق تغذیه ای، کالری، چربی، چربی ترانس، چربی اشباع، شکر، قند، اختلالات کبدی، چاقی، اضافه وزن، ارزش روزانه، DV، پتاسیم، ویتامین D، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، آهن، ویتامین A، ویتامین C، پوکی استخوان، کمخونی فقر آهن، آنمی، فیبر، کافئین
برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته سازمان غذا و دارو (FDA) برچسب حقایق تغذیه ای تمام محصولات غذایی بسته بندی شده را به روز کرده است. این برچسب ها علاوه بر طراحی ساده، از اطلاعات تغذیه ای جدید و به روز برخوردار هستند.
چندین مورد جدیدبه برچسب های غذایی اضافه شده است:
مقدار قند اضافه شده به محصولات باید در برچسب جدید حقایق تغذیه ای ذکر شود. پیش از این، این برچسب فقط حاوی مقدار کل قند موجود بود که قندهای اضافه شده و قندهای طبیعی موجود در غذاهایی مانند میوه را شامل می شود.
مقدار شکر اضافه شده شامل هر نوع قندی است که در حین فرآوری اضافه می شود از جمله موادی مانند عسل، شربت ذرت، فروکتوز، شکر قهوه ای یا شربت مالت.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف قند اضافه شده ممکن است در ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و بیماری های کبدی موثر باشد.
طبق جدیدترین دستورالعمل های رژیم غذایی، مصرف قند اضافی شما باید به کمتر از ۱۰٪ کل کالری روزانه یا حدود ۱۲ قاشق چای خوری (۵۰ گرم) در روز در یک رژیم ۲۰۰۰ کالری محدود شود.
برچسب جدید حقایق تغذیه ای همچنین حاوی درصد ارزش روزانه (DV) برای قند اضافه شده است که درک چگونگی قرار گرفتن برخی غذاها در رژیم غذایی شما را آسان تر می کند. توجه داشته باشید که DV بر اساس یک رژیم ۲۰۰۰ کالری تخمین زده می شود.
شما باید اطمینان حاصل کنید که مجموع درصد ارزش روزانه شما از ۱۰۰٪ بیشتر نشود. در غیر این صورت بیش از حد مجاز ۵۰ گرم شکر اضافه شده در روز مصرف می کنید.
دو ریز مغذی جدید به برچسب بروزرسانی شده تغذیه اضافه شده است که عبارتند از پتاسیم و ویتامین D . ویتامین D یک ماده معدنی است که در حفظ استحکام استخوان، تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و موارد دیگر نقش دارد.
با توجه به اینکه این ویتامین از طریق قرار گرفتن در معرض آفتاب به دست می آید و در منابع غذایی کمی یافت می شود، کمبود آن بسیار رایج است.
پتاسیم یکی دیگر از مواد مغذی ضروری است که برای تنظیم فشار خون و سطح قند خون ضروری است.
چندین تغییر نیز در برچسب حقایق تغذیه ای فعلی اعمال شده است:
در برچسب جدید حقایق تغذیه ای، اندازه سهم با قلم بزرگتر نمایش داده شده و خواندن آن آسان تر می شود. اندازه های واحد یا سهم ها نیز به روز شده اند و به جای اینکه اندازه وعده ها را بر اساس مقادیری که مردم باید مصرف کنند قرار دهد، بر اساس مقداری است که اکثر مردم به طور واقعی مصرف می کنند. بعنوان مثال یک وعده بستنی از نصف لیوان (۶۶ گرم) به ۲دو سوم لیوان (۸۸ گرم) افزایش یافته است.
تعداد کالری موجود در یک محصول غذایی اکنون در برچسب جدید حقایق تغذیه ای با قلم بزرگتر و پررنگ تری ذکر می شود. کالری اندازه گیری انرژی است. بسیاری از برنامه های مدیریت وزن شامل نظارت بر میزان دریافت کالری شما است زیرا مصرف روزانه کالری کمتر از کالری که می سوزانید می تواند منجر به کاهش وزن شود.
طبق جدیدترین دستورالعمل های رژیم غذایی، زنان به طور روزانه به ۱۶۰۰-۲۴۰۰ کالری و مردان به ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کالری در روز نیاز دارند. با این حال ، کالری مورد نیاز روزانه می تواند بر اساس عوامل مختلفی از جمله قد، وزن، سن و میزان فعالیت بدنی شما متفاوت باشد.
ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه کاهش وزن |
برچسب حقایق تغذیه ای قدیمی، کالری دریافتی از چربی در هر وعده را ذکر می کرد، همراه با گرم کل چربی موجود در محصول. این امر در اصل به مصرف کنندگان در ارزیابی مقدار چربی در یک محصول نسبت به سایر مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها و پروتئین کمک می کرد.
در برچسب جدید حقایق تغذیه ای تعداد کالری چربی به طور کامل حذف شده است. این بدان دلیل است که تحقیقات به طور کلی نشان می دهد نوع چربی مصرفی ممکن است از مقدار مصرف چربی مهمتر باشد. مقدار چربی کل و همچنین گرم چربی های ترانس و اشباع در برچسب به روز شده ذکر می شود.
برچسب حقایق تغذیه ای قدیمی چندین ویتامین و مواد معدنی مهم از جمله کلسیم، آهن و ویتامین های A و C را ذکر کرده است. با این حال دیگر لازم نیست ویتامین های A و C در برچسب جدید حقایق تغذیه ذکر شوند. هر دوی این ویتامین ها در منابع مختلف غذایی یافت می شوند و کمبود این عناصر غیر معمول است. اما کلسیم و آهن در برچسب جدید ذکر می شوند.
کلسیم یک ماده معدنی ضروری است که نقشی اساسی در سلامت استخوان دارد. کمبود کلسیم ممکن است به پوکی استخوان، ضعف و شکنندگی استخوان ها منجر شود.
عدم دریافت آهن کافی در رژیم غذایی می تواند منجر به کم خونی فقر آهن شود. کم خونی فقر آهن بیماری است با علائمی مانند ضعف، سرگیجه، خستگی و تنگی نفس. زنان، نوزادان، کودکان و افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می کنند ممکن است در معرض خطر کم خونی فقر آهن باشند.
دریافت رژیم فوری گیاهخواری ویزیت آنلاین و دریافت رژیم ویژه گیاهخواری |
مقدار ارزش روزانه (DV) مقدار توصیه شده یک ماده مغذی خاص است که باید در روز مصرف کنید.DV برای چندین ماده مغذی از جمله فیبر، پتاسیم و کلسیم تغییر کرده است و برچسب جدید حقایق تغذیه برای انعکاس این تغییرات به روز خواهد شد.
همانند برچسب قدیمی، در نسخه جدید نیز درصد DV (%DV) ذکر شده است که جزئیات مقدار یک ماده مغذی خاص در یک وعده از آن غذا را در کل مقدار روزانه مورد نیاز شما توضیح می دهد. علاوه بر این برچسب جدید حقایق تغذیه ای، مقدار ویتامین ها و مواد معدنی را در میلی گرم ذکر کرده است.
پاورقی در پایین برچسب حقایق تغذیه به روز شده است تا درصد DV را با وضوح بیشتری توضیح دهد. در پاورقی جدید توضیح داده می شود که درصد DV به شما می گوید که مقدار مواد مغذی موجود در یک وعده غذا به رژیم روزانه کمک می کند.
پیش از این، این برچسب اهمیت درصد DV را توضیح نمی داد و در مقابل به سادگی اظهار می داشت که “درصد ارزش روزانه بر اساس یک رژیم ۲۰۰۰ کالری است”. مقدار نیاز روزانه شما ممکن است بسته به کالری مورد نیاز شما بیشتر یا کمتر باشد.
برچسب جدید همچنین خاطر نشان می کند که توصیه ی ۲۰۰۰ کالری در روز برای توصیه های عمومی تغذیه استفاده می شود. در حالیکه تعداد دقیق کالری و مقدار مواد مغذی مورد نیاز شما در روز براساس عوامل متعددی از جمله سن، اندازه بدن، وضعیت سلامتی و سطح فعالیت شما متفاوت می باشد.
چندین تغییر جدید در برچسب تغذیه جدید اعمال شده است. این موارد شامل تغییر در اندازه وعده، کالری، چرب ، ارزش روزانه و پاورقی است. میزان ویتامین های A و C حذف شده و مقدار ریز مغذی ها بصورت میلی گرم ذکر شده است. |
برچسب جدید حقایق تغذیه ای طراحی شده اند تا بتوانند اطلاعات لازم برای تصمیم گیری در مورد رژیم غذایی سالم را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند. این برچسب ها همچنین بر مواد مغذی خاصی که بر اساس تحقیقات اخیر ممکن است برای سلامتی مهم باشند تأکید دارد، از جمله قندهای اضافه شده و ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی مانند ویتامینD ، کلسیم، پتاسیم و آهن.
برخی از متخصصین درخواست کرده اند که مواد مغذی دیگری مانند میزان کافئین محصول در برچسب ذکر شود. اگرچه در صورت افزودن کافئین به کالایی، باید میزان آن به عنوان ماده موثر ذکر شود اما تولیدکنندگان مواد غذایی ملزم نیستند مقدار کافئین موجود در محصولر ا مشخص کنند. این اطلاعات می تواند برای افرادی که به کافئین حساسیت دارند یا محدودیت مصرف کافئین دارند مفید باشد.
برخی دیگر نیز برچسب های کدگذاری رنگی براساس محتوای تغذیه ای محصولات و نشان دادن کم، متوسط یا زیاد بودن مواد غذایی در یک ماده مغذی خاص را پیشنهاد کرده اند. این موضوع روش ساده ای برای کمک به افراد در انتخاب محصولات سالم می باشد.
صرف نظر از این با ظهور تحقیقات جدید در مورد رابطه بین تغذیه و سلامت، برچسب حقایق تغذیه باید به روز شود تا به مصرف کنندگان کمک کند آگاهانه درباره رژیم خود تصمیم بگیرند.
برچسب جدید حقایق تغذیه برای کمک به مصرف کنندگان در تصمیم گیری های سالم رژیم غذایی طراحی شده است. تغییرات دیگری ممکن است در آینده مفید باشد، مانند برچسب محتوای کافئین یا مشخص کردن مواد مغذی خاص بصورت کم، متوسط یا زیاد. |
برچسب حقایق تغذیه اخیراً به روز شده است تا به مصرف كنندگان كمك كند تصمیمات سالم تری درباره رژیم خود بگیرند. برخی از تغییرات کلیدی شامل تعیین مقدار قند اضافه شده، اصلاح ریزمغذی های ذکر شده، به روز رسانی اندازه سهم یا وعده و ساده سازی طراحی آنهاست.
از آنجایی تأثیر تغذیه بر سلامتی بدن کاملا ثابت شده است، بر این اساس بایستی برچسب حقایق تغذیه متناسب با آن به روز شود.